(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Cikánská houbová omáčka
Potřebné ingredience
2kg hub, 1kg zelených paprik, 3/4kg cibule, 1/4l oleje, 1/4l octa, 20dkg cukru, 3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mletého nového koření, 60dkg kečupu
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku, zalijeme octem (podle potřeby trošičku podlijeme vodou, ale nemusí být, papriky většinou pustí šťávu) a necháme přejít varem. Do tohoto základu přidáme předem zvlášť povařené a přes cedník propláchnuté houby, vmícháme všechno koření a kečup. Plníme do sklenic které sterilujeme asi 40min. při teplotě 90C
Nebo když máme řídký kečup svaříme proužky paprik zvlášť, scedíme, hodíme na cibuli a smícháme se vším ostatním.
Je to výborná věc jako příloha místo klasické čalamády, máme rádi k masu při letním grilování nebo lze i ohřát jako omáčku na špagety nebo použít do guláše.
Nebo když máme řídký kečup svaříme proužky paprik zvlášť, scedíme, hodíme na cibuli a smícháme se vším ostatním.
Je to výborná věc jako příloha místo klasické čalamády, máme rádi k masu při letním grilování nebo lze i ohřát jako omáčku na špagety nebo použít do guláše.
na oleji osmahneme do sklovata cibuli
přihodíme pokrájené papriky, ocet a necháme pár minut podusit
potom přidáme koření
kečup
předem připravené houby
důkladně promícháme, naplníme skleničky a dáme sterilovat
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sebislleshi
(upraveno)
24. 2. 2022, 23:54
chálečka docela
Leilinka
(upraveno)
3. 10. 2007, 18:24
urcite udelam,boze to je poctenicko. To bude namka Diky za receptik
haninka74
(upraveno)
30. 9. 2007, 17:39
Jen mi chybí ve vašem receptu přesné množství vody ,dělala jsem a mám ji řidší ,ale pod maso bude fajn . Hanka
Dakota
(upraveno)
6. 10. 2007, 16:23
@haninka74
Omlouvám se, už to opravuju té vody podlívám jen maloučko, původně byl v receptu jen olej a ocet, ale to se mi rádo připalovalo takže fakt jen trochu vody tak jen max. decku nebo lze papriky svařit zvlášť ale je to zas pracnější a našpiní se víc nádobí
hheellaa
(upraveno)
3. 8. 2006, 13:23
Tohle miluju Dost často přidávám pod maso na guláš, ono se to skoro rozvaří, ale chuť omajdy je pak úžasná
Dakota
(upraveno)
7. 8. 2006, 13:42
@hheellaa
Tak to mě ještě nikdy nenapadlo, dík za typ, až budu vařit guláš, určitě vyzkouším, jestli mi už všechny zásoby nezlikvidoval manža při letním grilování k masu